Innovation og forretningsudvikling

Innovation og forretningsudvikling

Jeg har siden 2006 gennemlæst flere end 1.000 forretningsplaner indenfor stort set alle brancher, og jeg har deltaget i hundredevis af møder med virksomhedsejere og iværksættere om nye forretningsideer. Jeg har herfra et skarpt blik for, hvad der kan lade sig gøre, hvad der giver mening, og hvad der skal til. Jeg hjælper gerne med at identificere og opbygge nye forretningsområder og optimere de eksisterende.

Innovation i dag handler også om at mestre tilskudsmulighederne. Der er store penge at hente. Men når man har en aktivt fundinstrategi er det næsten endnu mere vigtigt at have de øvrige fordele for øje:

  • Det er muligt at danne et konsortium, hvor man søger funding sammen med fx leverandører, kunder og                   slutbrugere. Det giver et mere helstøbt produkt.
  • Ofte er der i udvælgelsesprocessen tilknyttet eksterne evaluatorer med branche-ekspertice. Kun de bedste             projekter slipper igennem nåleøjet. At blive godkendt til funding er derfor en stor blåstempling.
  • Tilskud kan udgøre en stor del af udviklingsbudgettet – ofte op til 70 % – det giver mulighed for at                           geare selskabets udviklingsressourcer og skabe meget mere udvikling for pengene.
  • Tilskud reducerer behovet for fremmedkapital i form af rentebærende gæld og investorkapital.

Jeg har siden 2006 arbejdet aktivt med tilskud og funding, og har været med til at sikre adskillige 100 millioner kroner i tilskud fra danske programmer og fra EU. Siden 2015 har jeg været coach for EU, og har coachet innovative virksomheder i Europa i deres udviklingsprojekter indenfor mange forskellige brancher. Siden 2019 har jeg været certificeret coach i EU initiativet Blueinvest, som fokuserer på maritim innovation. Mine erfaringer med tilskud og funding og mine opgaver som coach har givet mig indgående indsigt i EU systemet og i funding-muligheder. 

Innovation og forretningsudvikling

Jeg har siden 2006 gennemlæst flere end 1.000 forretningsplaner indenfor stort set alle brancher, og jeg har deltaget i hundredevis af møder med virksomhedsejere og iværksættere om nye forretningsideer. Jeg har herfra et skarpt blik for, hvad der kan lade sig gøre, hvad der giver mening, og hvad der skal til. Jeg hjælper gerne med at identificere og opbygge nye forretningsområder og optimere de eksisterende.

Innovation i dag handler også om at mestre tilskudsmulighederne. Der er store penge at hente. Men når man har en aktivt fundinstrategi er det næsten endnu mere vigtigt at have de øvrige fordele for øje:

  • Det er muligt at danne et konsortium, hvor man søger funding sammen med fx leverandører, kunder og  slutbrugere. Det giver et mere helstøbt produkt.
  • Ofte er der i udvælgelsesprocessen tilknyttet eksterne evaluatorer med branche-ekspertice. Kun de bedste projekter slipper igennem nåleøjet. At blive godkendt til funding er derfor en stor blåstempling.
  • Tilskud kan udgøre en stor del af udviklingsbudgettet – ofte op til 70 % – det giver mulighed for at  geare selskabets udviklingsressourcer og skabe meget mere udvikling for pengene.
  • Tilskud reducerer behovet for fremmedkapital i form af rentebærende gæld og investorkapital.

Jeg har siden 2006 arbejdet aktivt med tilskud og funding, og har været med til at sikre adskillige 100 millioner kroner i tilskud fra danske programmer og fra EU. Siden 2015 har jeg været coach for EU, og har coachet innovative virksomheder i Europa i deres udviklingsprojekter indenfor mange forskellige brancher. Siden 2019 har jeg været certificeret coach i EU initiativet Blueinvest, som fokuserer på maritim innovation. Mine erfaringer med tilskud og funding og mine opgaver som coach har givet mig indgående indsigt i EU systemet og i funding-muligheder.